sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäiväkakku







Suklaakakkupohja


5 kananmunaa
150 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria

  Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet fariinisokeria lukuunottamatta. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.

vadelmatäyte
2 dl kermaa
5 rkl vadelmahilloa ( maun mukaan )
1 rkl tomusokeria
  Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vadelmahillo ja siivilöity tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin.



suklaatäyte
n. 15 g kaakaojauhetta
1/3 dl vettä
                n. 113 g pehmeää voita
                n. 22 g tomusokeria
                150 g tummaa suklaata paloina

 Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Keitä vesi ja sekoita kaakaojauheen kanssa. Vatkaa pehmeä voi ja siivilöity tomusokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää sulanut suklaa vähitellen koko ajan kevyesti vatkaten. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Lisää myös kaakaosekoitus ja vatkaa tasaiseksi, laita sitten jääkaappiin. Ota täyte lämpenemään vähän ennen täytteen levittämistä. 


Kuorrutus

4 dl vispikermaa
( 1 rkl vaniljakreemijauhetta )
tavallista ja vaniljasokeria makeuttamiseen haluttaessa.

 Vispaa kerma ja lisää vaniljakreemijauhe kerman silloin kun sen rakenne on muuttunut jo vähän.



Kakun kokoaminen

Voit kostuttaa kakun halutessasi esim. maidolla. Leikkaa kakku kolmeen osaan. levitä ensin suklaatäytettä ja sitten vadelmatäytettä. Tee samoin seuraavalle kerrokselle. Pursota/ levitä kermavaahto haluamallasi tavalla. Voit koristella kakun haluamallasi tavalla. Kuvan kakussa on suklaasta tehty perhonen sekä "äidille" -teksti. Perhosen saa oikeaan muotoonsa laittamalla leivinpaperille pursotettu perhonen jääkaappiin taitettuna esim. seinää vasten.


1 kommentti:

  1. Ompa kaunis kakku! :) Hyvän kuuloisia reseptejä muutenkin koko blogi täynnä.

    lav-eat.blogspot.fi

    VastaaPoista