keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Jäätelöiset hasselpähkinälastukulhot



noin 12 kappaletta


Resepti Hellapoliisi -kirjasta.
 Ainekset:
 40 g hasselpähkinälastuja
 100 g hasselpähkinäjauhetta
  100 g voita tai margariinia
 1 dl sokeria
 2 rkl vehnäjauhoja
 2 rkl maitoa
 1 rkl siirappia

Lisäksi:
 -vaniljajäätelöä

Laita kasariin kaikki ainekset, kiehauta miedolla lämmöllä, kunnes voi sulaa. Nosta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muista jättää leviämistilaa!
Paista 150-asteessa uunissa, kunnes lastut saavat kauniin värin. Nosta vielä lämpimät lastut nurinpäin käännettyjen juomalasien päälle hetkeksi, jotta ne muotoutuvat kuperiksi kipoiksi. Pyöritä jäähtyneisiin kulhoihin jäätelöpallot ja tarjoa esimerkiksi marjojen tai vaniljakastikkeen kera.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti